Houden jullie ook zo van hachee? Simpel en toch zo ontzettend lekker. Hieronder een erg simpel recept. Ik kwam er eigenlijk op omdat ik nog wel eens een fles rode wijn aanbreek, maar hem dan niet opmaak. Je zet de vacuvin er wel op, maar na een dagje smaakt hij dan toch niet meer. En na twee dagen heb je de neiging hem weg te gooien. NIET DOEN! Gebruik hem voor in de hachee, ook al staat de rode wijn al een week!

1. 100 gram boter in een braadpan braden totdat het bruin begint te worden.

2. 500 gram runddraadjesvlees in stukjes snijden en braden in de braadpan. Beetje zout en peper er bij om hem wat op smaak te maken en braden totdat de lapjes er lekker donker uitzien.

3. 500 gram uien aan stukjes snijden en er door doen.

4. Dan de rode wijn er door. Het mooiste is minstens 2/3 fles, dus minstens 50 cl. Heb je minder, vul dan met water aan tot 50 cl.

5. 4 laurierblaadjes erbij en 4 kruidnagels.

6. Deksel op de pan en minstens 3 uur laten sudderen op laag gas.

En klaar je hachee!!! Lekker puur. In sommige hachee recepten zit bloem en suiker. Mijn receptje houdt het simpel en is toch smaakvol. Mits je goeie wijn gebruikt natuurlijk 😉