Lekkere winterkost. Hierbij mijn – geheime – recept.

  1. Neem 6 aardappels, 2 bossen wortels, 4 uien, 1 rookworst, pakje spekjes of 150 gr gehakt, pakje jus, melk, zout, peper.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte middendoor. Haal het loof en de voeten van de wortels af, snij de wortels in kleine stukjes. Pel de uien en snij ze in stukjes. Dat alles met laag water in de pan. Haal de rookworst uit het plastic, ontdoe hem van het klipje en leg hem bovenop de rest. Kook dit geheel zo’n 30 minuten. Prik met de vork in de aardappels en de wortels. Als je er soepel doorheen kunt is het gaar en klaar.
  3. Bak ondertussen de spekjes lekker door. Er mag ook wat knoflook bij als je dat lekker vindt. Of bak het gehakt lekker bruin, met kruiden (zout, peper, kerrie, paprikapoeder).
  4. Giet de aardappels+ af en zet de pan op een onderzetter. Haal de rookworst eruit en leg hem op een bord. Voeg een scheut melk toe, zodat het lekker smeuïg wordt. Voeg peper en zout toe. Stamp het geheel (terwijl je af en toe omschept) totdat alles één geheel is.
  5. Doe een beetje heet water bij de spekjes of het gehakt en voeg dat geheel toe aan de stamppot. Meng het zakje jus door de stamppot.
  6. Leg de rookworst er weer bovenop en serveer met uitjes en augurken. Eet smakelijk!