Het schrijven van blogs is voor mij een uitlaatklep om ideeën te uiten. En ook een mogelijkheid cq een poging om gedachten te formuleren, te ordenen. Te delen en gedeeld te worden.

De blogserie ‘Kollum’ over allerlei actuele onderwerpen is volop in beweging. Eens per twee weken verscheen één van deze kollums in De Politieke Courant, een website over de politiek. Hij is nu even uit de lucht overigens.

Daarnaast schrijf ik blogseries over specifieke onderwerpen – waarvan je hier rechts een aantal series aantreft. Mijn doel is om per specifiek onderwerp 40 blogs te schrijven. 40 is het Bijbelse getal dat te maken heeft met doorleefdheid, rijpheid. Dat rijpingsproces, daar sluit ik me graag bij aan en ik merk inderdaad dat de materie rijpt in de loop van de 40 blogs. Ik heb de series ‘Huismans’, ‘WoordjesWoordjes’ en ‘PapaDick’ inmiddels afgerond. Je kunt alle blogs via deze pagina lezen. De series ‘IntrigerendeBijbelmensen’ heb ik verplaatst naar de rubriek ‘Geloof’. Dat leek me wat passender. Heb je een idee voor een volgende blogserie, laat het me dan weten! Ik zou bijvoorbeeld iets kunnen schrijven over het leven in Bosnië. Of een blogserie over wijnen. Of over volleybal. Of over ordenen en opruimen 😉 Mogelijkheden zat.