Op uitdrukkelijk verzoek van de buurvrouw bij deze mijn recept voor heerlijke Tortillema Wraps.

1. Wat je nodig hebt is een pakje van 6 Tortilla Wraps (oa Lidl), een groene paprika, een rode paprika, uiteraard knoflook, olijfolie, handje prei, handje snijboontjes, 4 eieren, jonge kaas, 300 gram gehakt, 2 kuipjes koffiemelk, zout, peper, kerrie, paprikapoeder. Pan, wokpan, langwerpige ovenschaal. En 6 saté prikkertjes van zo’n 10 cm per stuk (of je breekt er 3 van 20 cm door midden).

2. Snijboontjes van kop en kont ontdoen en in stukkies van zo’n 4 cm met beetje zout in water koken in een pan.

3. Bestrooi het gehakt met zout, peper, kerrie en paprikapoeder en doe het in een grote wokpan. Beetje olijfolie er bij en 5 in stukjes gesneden teentjes knoflook. Lekker rul bakken.

4.  Snij de paprika’s en de prei en voeg die toe aan de wokpan.

5. Zodra de boontjes gaar zijn goed uit laten lekken en toevoegen aan de wokpan.

6. Roer 3 eieren en de koffiemelk er doorheen en bak het geheel totdat je een lekker droog prutje hebt.

7. Ovenschaal insmeren met olijfolie.

8. Prutje in 6 delen verdelen. Elk deel doe je in een wrap. Wrap voorzichtig dichtvouwen aan drie of vier kanten en verankeren met een sateprikkertje. Zorg dat alle 6 opgevouwen wraps zo’n beetje vierkant worden en met elkaar goed in de ovenschaal passen. Eventueel wat duwen en trekken. Variant is dat je de wraps alleen in de lengte oprolt, maar mijn ervaring is dat dat wat minder handig werkt.

9. Bestrooi de wraps met geraspte kaas. Doe het overgebleven ei in een kopje en klop het even. Daarna de wraps ermee bestrijken.

10. Wraps in de oven. Oven op 175 graden; 20 minuten bakken. Daarna nog even zo’n 3 minuten (of langer, hangt van je oven af) grillen totdat de bovenkant een prachtig bruin kleurtje heeft en de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk! Enne, laat vooral weten wat je er van vond. Ook als je tips ter verbetering hebt.

N.B. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen zoals mais, tomaat (alleen de vruchtvlees), ui en champignons. Net wat je lekker vindt. Niet al te veel ‘sappige’ groenten; daar worden de tortilla’s te nat van.