0341 Biddende Mannen

Op de eerste dag van dit jaar zijn we als Evangelie Gemeente Ermelo gestart met 0341 Biddende Mannen. Een app groep waar mannen uit onze kerkelijke gemeente bij aan kunnen haken. Waarom zo’n app groep?

  1. Geestelijke frontlinie. Mannen en bidden is een krachtige combinatie in het Koninkrijk. En heeft impact in de maatschappij, in de kerk en in je eigen gezin. Het is voor mannen belangrijk om bepaald te worden bij de kracht van het gebed. Zomaar op een dag een appje van één van je mede bidders helpt om een leven van gebed te leiden.
  2. Schouder aan schouder. Het is voor mannen belangrijk om schouder aan schouder te staan. Niet tegen elkaar te vechten maar met elkaar en voor elkaar. De vrouw van één van de mannen uit de app groep verwoordde het zo: “Dick, het is zo fijn dat hij weet dat hij altijd op jullie terug kan vallen, op jullie kan rekenen”. Saamhorigheid, verbondenheid, vertrouwen.
  3. Beweging, geen organisatie. Ik merk om me heen dat mannen van alles moeten en dat een gebedsbijeenkomst al snel een te hoge drempel is. Dan is een app groep een verademing. Je bepaalt namelijk zelf het tempo. Ik vergelijk het vaak met een wielerpeloton. Steeds weer iemand anders op kop. En geen probleem als je gewoon meefietst. Je blijft een groep en houdt elkaar goed in het oog, maar op een ontspannen manier. Gebeurt er een week niks in de app dan is dat geen probleem, er komt vanzelf weer iets.
  4. Geen agenda. Wat we delen bepalen we samen. Een nood, een dankpunt, een profetie, een bijbeltekst, de grootheid van Gods schepping, een bekering, een droom. Er kan van alles voorbij komen. Natuurlijk blijven we mannen, dus regelmatig is het even lachen gieren brullen, maar we komen altijd wel weer terug op onze geestelijke focus.
  5. Onder elkaar. Ik deel mijn positieve ervaringen met een mannen gebeds app. Eerst in Andijk en nu in Ermelo. Je deelt heel persoonlijke dingen. Mannen en vrouwen doen dat elk op een heel eigen manier. Daar zie ik een meerwaarde in. Maar ook als je het op je hart hebt om een gezamenlijke mannen/vrouwen gebeds app of een vrouwen gebeds app te beginnen dan is dat uiteraard ook fantastisch!

Ik zou het fantastisch vinden als deze beweging breder gaat leven. Dat er meer mannen- en vrouwen gebeds app groepen ontstaan. En eigenlijk is beginnen ontzettend simpel.

a. Bepaal welke doelgroep je wilt bedienen. Alleen bidders binnen je gemeente? Of een hele plaatselijke gemeente? Zou natuurlijk leuk zijn om een 033 Biddende Mannen en een 010 Biddende Mannen etc. te zien. Een olievlek over Nederland van biddende mannen. Bidden binnen je eigen kerk betekent veel gebed over wat er binnen je kerk leeft. Bidden binnen een burgerlijke gemeente betekent gebed voor je stad, is breder.

b. Start de app groep op je smart Phone. Maak het bekend in je kerkelijke blad cq in het plaatselijke blaadje. De rest is mond tot mond reclame.

c. Maak de groep niet te groot. Een gebedsapp van 20 is denk ik maximaal. Hoe meer mensen hoe meer input en hoe minder betrokkenheid. Zoek daarin vooral een evenwicht.

d. Succes en zegen! Wil je ff overleggen dan vind je m’n mailadres onderaan deze site.