Voor een heerlijke Lasagne heb ik de volgende suggesties qua ingredienten: Oven, Ovenschaal, Wokpan, Beslagkom, Houten Spatel, Lasagnebladen, Pakje Honig Lasagnesaus Tradizionale (met daarin Pakje Bechamelsaus en Pakje Mix), Melk, Tomaten, Groente, Gehakt, Peper, Zout, Kerrie, Paprikapoeder, Water, Kaas, Eieren, Olijfolie, Knoflook, Ui, Boter

Het gaat als volgt:

1. Negeer de aanwijzingen op het pakje Honig 😉

2. Zet de oven op 200 graden en laat hem minstens 10 minuten voorverwarmen.

3. Doe het Pakje Bechamelsaus in een Beslagkom. Voeg 300 ml Melk toe. Rasp er flink wat Kaas doorheen. Doe er drie rauwe Eieren bij (zonder dop ;). Snij twee tomaten aan stukkies en voeg die ook aan dit geheel toe. Roer het allemaal lekker door en blijf dat tijdens het koken nog een aantal keer doen zodat de saus niet gaat klonteren.

4. Zet een Wokpan met Olijfolie op het vuur. Bak 5 teentjes Knoflook en een Uitje. Voeg 300 gr. Gehakt, Zout, Peper, Kerriepoeder en Paprikapoeder toe. Bak het geheel rul.

5. Voeg de groente toe aan de Wokpan. Welke groente dat is geheel aan jou. Je kunt van alles door een Lasagne mikken. Paar suggesties:

a. Stronk Broccoli, samen met een Paprika. De Broccoli wel eerst koken voordat je hem aan de Wokpan toevoegt.

b. Nasigroenten.

c. Boerenkool. Wel eerst koken voordat je hem aan de Wokpan toevoegt.

d. Diepvriesspinazie. Wel eerst ontdooien voordat je hem aan de Wokpan toevoegt.

e. Spercieboontjes. Wel eerst koken voordat je het aan de Wokpan toevoegt.

6. Voeg koud Water en het Pakje Mix toe aan de Wokpan. Breng het geheel aan de kook waarbij je zoveel Water toevoegt tot je een leuke saus hebt. Sommige Groenten geven nogal wat water af, dus vandaar dat je de hoeveelheid Water die je toevoegt moet afpassen aan de Groente. Maar 500 ml Water gaat er al gauw in 😉 Laat de saus twee minuten zachtjes doorkoken.

7. Vet de Ovenschaal in met Boter. Maak een bodempje met de saus uit de Wokpan. Leg er drie Lasagnebladen op. Daarna weer een laag saus en een laag Lasagnebladen. En nog een keer. Voeg tenslotte de Bechamelsaus toe. Dus saus, bladen, saus, bladen, saus, bladen, Bechamelsaus.

8. De volgende fase vergt wat Fingerspitzengefuhl. Basisgedachte is dat je geen Lasagnebladen meer mag zien. Ze mogen niet boven de saus uitsteken. Zitten er ‘gaten’ aan de zijkant, voeg dan een beetje Melk toe. Druk daarna met de Houten Spatel de bovenste bladen nog wat naar beneden zodat de saus een beetje door de Bechamelsaus naar boven komt.

9. Zet de Ovenschaal in de Oven en laat hem 30 minuten bakken op 200 graden.

10. Eet smakelijk! Laat me je reactie weten! En heb je nog suggesties? Laat het weten!