Er zijn van die bizarre combinaties van voor- en achternamen. Soms omdat de ouders tussen de weeën door even niet hebben opgelet. Soms omdat de liefde van je leven je ermee opzadelde. Hoe ook, als er iets is waarbij ik echt slap kan liggen van het lachen zijn dat wel schaamnamen. Klaar voor?

Stanley Messie. Anna Nas. Izzy van Gisteren. Conny Plassen. De heer K. Bouter. Mevrouw Potappel – Stroop. Beau ter Ham. Trui Halfmouw. Constant Lam. Jos Tibant. Chil Persoon. Brad Wursten. Charrel Kip.

Lachen he? Nou, als je er nog meer lust dan pluk ik er nog wel een aantal voor je van internet. En mocht jij er nog meer weten: kom maar op! Voornamen zijn bij ons in Nederland trouwens minder voornaam dan achternamen. Maar vroeger had je alleen een voornaam, dus daarom zal achternaam wel achternaam genoemd zijn. Namelijk de naam achter de voornamere voornaam. Snappie?

Wat me ook intrigeert rond namen is de doelgroepnamen. Ik ken mensen met een voorname dierennaam, zoals Arend, Merel, Lijsje. Mensen met een achtername dierennaam, zoals den Hond, den Uijl, Kip, Konijn, Koedood, Koekoek, Muijs, Peerdeman, de Wolff, Kat. En dan de voorname plantennamen, zoals Margriet, Roos, Tijmen. Of achtername plantennamen zoals Appel, Rozema en nog veel meer.. als je het maar wilt zien!