Geplaatst op maart 21, 2013

Hoe vier je een leuke verjaardag met je kids? Ik merk dat wij daar nogal wisselend mee om gaan. De ene keer rijden we meer dan een uur om een speciaal programma in een dierentuin te volgen. Kassa! De andere keer doen we een indianenspel voor op het gras. #kassa! Maar steeds hebben we zoveel mogelijk aangehaakt bij de wensen van de kids.

Wat ik een leuke verjaardag vond is bijvoorbeeld die keer dat we foto’s van alle partijgenoten hebben gemaakt. Vervolgens bij de 1 uur service laten ontwikkelen en ondertussen de kids een lijst van karton laten maken. Daar schelpen bij laten zoeken op het IJsselmeer strand voor de rand. Resultaat was een aantal mooie werkstukjes met ieder een eigen foto. Enkele van die werkjes hangen nog steeds hier in huis en dat zal in andere huizen wel niet anders zijn!

Een andere keer zijn we aan het tutten geweest. Schoonheidsspecialiste uitgenodigde, maskers en komkommers. Je kent het wel. Nagels lakken. Enige actie waarbij ik in beeld kwam was toen de voeten gemasseerd mochten worden. En toevallig beschik ik over de gave van de voetmassage (niet allemaal tegelijk..) ?

Ook leuk was die keer – heel recent – dat we een politieagent hadden uitgenodigd. In ons dorp zijn die nogal ruim ingezaaid. Hij kwam in vol ornaat langs. De kids konden alles bekijken wat hij bij zich had en hebben de wereld aan vragen aan hem gesteld. Daarna mochten ze zelf op pad. We hadden voor elk een zaklamp bij de bekende firm A. gekocht en een paar boeven en een buit georganiseerd. Leuk was dat!

Ach, zo zijn er nog heel wat te noemen. De kern dus: wat willen de kids en wat is je budget. Voor elk budget is zekers wat te bedenken! Dus maak er wat van, blijf niet afzijdig als papa, maar be a blessing!