Geplaatst op januari 8, 2013

Even een wat meer relaxed onderwerp ? Net als alle andere relaties is papa-zijn met name gewoon ademhalen en een beetje meeveren met wat er gebeurt. Hier en daar wat sturen, duwen en trekken. Zodat je voldoende positief met elkaar opgetrokken hebt om in bijzondere moment relevant te zijn… ? Als je de man bent die enkel de kalkoen snijdt ben je niet relevant voor de kids. Ik voel me relevant als mijn kind even moet nadenken of papa of mama hem naar bed zal brengen. Ik voel me relevant als hij mij na een paar dagen logeren ‘bespringt’ en zegt dat hij me gemist heeft. Dan denk ik: maar wat voeg ik nou helemaal toe aan je leven dan gewoon wat met je optrekken? Dat is dus het geheim van de relatie. Meestal heel gewoontjes en soms heel bijzonder.

Laatst zag ik de film ‘Fireproof’. Overigens een aanrader. Goed voor de relatie met je vrouw. Op een gegeven moment wordt er iets gezegd in de sfeer van: do it big or don’t do it. Bij de kids is dat net zo. Als je iets doet met de kids, doe het dan big. Pik wel even de liefdestaal/talen van je kid mee (zie eerdere blogs), maar bedenk dan iets dat echt leuk is. Zodat het gewone op fantastische manier wordt onderbroken of afgewisseld door het bijzondere. Via http://www.vakantieveilingen.nl kun je heel wat uitstapjes goedkoop op de kop tikken.

Maar geniet vooral van het gewone! Of zoals een titel van een boek luidt: Het wonder van het gewone. Zodra je leert genieten van het gewone dan zul je ook ervaren dat het gewone heel bijzonder is… ? Go fot it as a papa!