Geplaatst op december 29, 2012

Dan een voor mij wat bijzondere liefdestaal, namelijk kadootjes. Bijzonder omdat kadootjes bij onze kids nogal anders werken dan bij ons als ouders. De kids vinden het geweldig om kadootjes te krijgen. Ratseflats de verpakking eraf en het grote WOW is begonnen. Die kinderlijke verrukking stimuleert om ze regelmatig iets te geven. Wacht niet tot verjaardagen of sinterklaas. Waarom zou je? Juist leuk om ze op een onverwacht moment iets te geven. Dat houdt positieve spanning in de relatie met je kids.

Ik ben daar niet zo goed in. Simpelweg omdat ik niet zo kado-like ingesteld ben. Zekers, ik kan er van genieten als iemand iets speciaal voor mij koopt, maar die kinderlijke verrukking is er een beetje afgeraakt vanaf het moment dat ik als vrijgezelle half-twintiger voldoende geld had om – uiteraard binnen grenzen – te kopen wat ik wilde. Dat betekent dus dat ik me als papa moet activeren op het moment dat ik iets zie wat de kids blij zou kunnen maken. NU kopen!

Met sinterklaas is me dat trouwens aardig gelukt. We hebben lootjes getrokken en ik kreeg een van de kids in handen. Stevig nagedacht. Wat zou zij nou leuk vinden? En toen ik dat eenmaal bedacht had heb ik via Marktplaats een en ander in werking gezet. Natuurlijk in het diepste geheim. En dat maakt het wel zo leuk he, om iets te kopen voor iemand anders. Die geheimzinnige, positieve, spanning die er om heen zit. Ik ga iets leuks voor jou doen en je weet er lekker nog helemaal niks van af!!

En get me right: het gaat niet om de prijs! Het gaat erom dat je weet wat er in het hart van je kind (en vul maar in: je vrouw, je buurvrouw, die weduwnaar etc.) leeft. Waar het naar verlangt. Wat het leuk vindt. En daar zo precies mogelijk je kadootje bij laten aansluiten. Is niet makkelijk, maar goed doen (WWJD) maakt blij. Als je dan dat blije koppie ziet dan weet je waar je het voor doet. O ja, herinnert me er aan dat ik vandaag nog even een kadootje voor iemand wil kopen. Thanx.

Dobro, weer een liefdestaaltje geleerd ? Go fot it! Be a blessing as a papa!