Geplaatst op december 20, 2012

Iets wat ik heel belangrijk vind is de PapaDag. En dan bedoel ik niet dat je één of twee keer in de week een dag thuis bent en de zorg voor de kids heb. Ik bedoel een speciale dag in het jaar dat je met je kind op pad gaat. Of, als je meer kids hebt, met elk van de kids een dag per jaar. In mijn geval dus totaal drie dagen per jaar op pad. Nu zul je zeggen: eitje, dat red ik makkelijk. Maar het jaar is zo weer voorbij, dus inplannen die handel!

Ik ben een rasechte fan van PapaDag. Zeker in de tijd dat ik thuis vlees zat te snijden met 12 uur afwezigheid op een dag voelde ik me schuldig en ongemakkelijk dat ik niet meer tijd met de kids op trok. Een preek die samen te vatten is in ‘zij zijn groot voordat je het weet & jij bent klein voordat je het weet’. Tuurlijk, de weekenden trokken we wel met elkaar op, maar er miste toch iets.

Om toch iets, een handvat, te hebben heb ik elk van mijn kids dus een dag per jaar beloofd. Budget speelt natuurlijk een rol, maar ik zou zeggen: go as big as possible! Laat je kind zien dat ze het waard is om geld in te steken. Net zoals jij dat met je heilige huisjes doet.

De lol van zo’n PapaDag begint al maanden en maanden van tevoren. Je polst eens aan tafel: en, weet je al wat je volgend jaar wilt doen met PapaDag? En reken maar dat hun tandwieltjes dan in beweging komen, vergezeld van ‘o, leuk!’. Prachtig ook om te merken dat verschillende kids in verschillende leeftijden totaal verschillende dingen willen doen. Zo ben ik naar een voetbalwedstrijd geweest, naar een TV uitzending, naar M.Poppins, naar Walibi, naar Schiphol, naar IceAge3. Roept u maar! Ik moet vaak ook wel grinniken om de voorstellen. En het ontroert me soms ook wel als ik het verlangen in hun ogen zie. O, dat wil ik!!! Met het rotsvaste vertrouwen dat Papa dat in beweging gaat zetten.

Het leuke van één dag per jaar is ook dat de organisatie te doen is, er een hoop voorlol is, tijdenslol en achteraflol. Maak vooral foto’s, iets wat ik vaak vergeet. Maar dan kun je nog meer en langer achteraflol beleven. En nog een tip. Kijk even op http://www.vakantieveilingen.nl. Daar heb ik al meerdere keren kortingen vandaan gesleept, precies voor de activiteiten die de kids wilden doen. SucceS!

Het hoogtepunt der PapaDagen is als ze 13 worden. Heb ik van een ander stel gespiekt. Zoals één van de hoge bazen van de Belastingdienst een zaal toevertrouwde: ‘spieken moet’. Ofwel: goeie ideeën moet je overnemen. Als ze 13 worden dan mogen ze een hoofdstad in Europa uitzoeken waar ze dan met Papa een weekend heen gaan. Nog een keer: budgettair moet het kunnen. Anders neem je toch een provinciehoofdstad of standaard Londen, Parijs of Berlijn oid? Nou, de eerste is vorig jaar geweest. We zijn naar Londen geweest. Men, wat een fantastisch weekend! Erg leuk om zo met je dochter Londen onveilig te maken. Daar hebben we wel foto’s gemaakt en daar kunnen we nog tijden op teren! Duzz… go for PapaDag!