Rechts op deze pagina een paar ideetjes voor een fijne gezinsavond!

Elke vrijdagavond dan is het hier standaard gezinsavond. Dat vinden we allemaal gezellig. Het is een tijd voor en met onze kids (rond de 10 jaar oud). Het programma heeft een standaard structuur:

1. Lekker eten. De kids bepalen wat er gegeten wordt.

2. Lekker toetje. Ook door de kids uitgezocht.

3. Bijbelstukje en een thema met een levensles.

4. Uitwerking in een gezellige activiteit.

5. Met natuurlijk fris drinken en sjips.

Algemene tip voor de gezinsavond: bekijk je huis, je leefomgeving eens met andere ogen. We hebben allemaal plekken die een heel eigen betekenis krijgen als we ze apart nemen. Zo hebben we een keer in tenten in de achtertuin geslapen, een DVDtje gekeken op het zoldertje, pizza gegeten onder de keukentafel en elkaar verhalen verteld in het klimrek. Maar ook een diepe kast of een badkamer met kaarslichtjes kan prima. Dit brengt je vast wel op ideen.

En nog eentje: maak altijd gebruik van de omstandigheden. Waait het hard, dan ga je vliegeren of leunen tegen de wind op het strand. Regent het dan er samen op uit met ieder een paraplu (heb je die niet? partijtje kopen op Marktplaats). Sneeuwt het dan bouw je een iglo. Is het hoog water, een schip aangespoeld, een walvis aangespoeld, een brandend pand of TT motoren komen langs dan gaan we daar kijken natuurlijk. Voorwaarde is dat je het allemaal leuk vindt en het samen meemaakt.

NB ik het nog heel wat meer ideeën voor gezinsavonden, dus als je er meer wilt weten reageer dan even, dan ga ik nog een tijdje door! Maar ook als je er eentje hebt uitgeprobeerd vind ik het uiteraard leuk om je ervaringen te horen!