Thema: strijd de goede strijd

Vroeger hebben we allemaal wel eens een zeskamp meegemaakt. Veel inzet, fanatieke aanmoedigingen, beetje smerig worden mag. Nou ja, al die ingredienten kunnen je ook in huis halen. Een ideale gezinsavond voor in de winter. Wat je nodig hebt is een zestal ideetjes. Wij hebben de volgende onderdelen gedaan:

1. Hoogspringen; In de kamer een touw spannen, losjes vastgehouden door twee gezinsleden. Daarachter een groot matras. De bedoeling was dat gezinsleden er overheen springen. Wie het hoogste springt wint.

2. Gewichtheffen; Vul een emmer met water. Rug tegen de muur, met gestrekte armen (waarbij je volwassen deelnemers meer water in de emmer geeft). Langs volgehouden is winnaar,

3. Tafeldrukken; Ga op je rug onder de eetkamertafel liggen. Lukt het je de tafel met je voeten omhoog te drukken?

4. Spijkerslaan. Neem een blok hout, spijkers en een hamer. In hoeveel slagen sla je de spijker in het hout? N.b. denk aan de veiligheid: veiligheidsbril op en handschoenen aan.

5. Hardlopen. Wie is het snelst naar zolder en weer terug?

6. Gekke bekke trekke. Neem een stuk karton of hout en snij er het midden creatief uit (of neem een lege schilderijlijst). Wie trekt of trekken de gekste bekken? Uiteraard even een foto van maken.