English / Deutsch / Francais / Bosanski

NL Welkom! In onze prachtige B&B midden op de Veluwe en vlak bij het bos. Ruime woonkamer met TV incl. chromecast, moderne badkamer met stort douche en een knusse slaapzolder. Een prachtige knusse plek voor maximaal 2 personen voor maximaal 7 nachten aansluitend. Prijs per nacht is 80 euro incl. ontbijt en excl. toeristenbelasting (2024: 2,23 euro pp pn). Reserveren kan via denctillema@gmail.com of 06-50463805. Adres Flammulalaan 2, 3852 ZT Ermelo.

Het bijgebouw met links B&B SveTi

Extra’s. We hebben parkeergelegenheid op eigen terrein en af te sluiten berging en oplaadpunten voor eventuele fietsen. Onze B&B is gevestigd in ons bijgebouw op ons mooie perceel. We wonen op nog geen honderd meter van het Veluwse bos en op loop- en fietsafstand van het centrum. Ermelo is ook prima te bereiken per auto en heeft een eigen treinstation. Dus wat wil je nog meer: genieten!

Waarom de naam SveTi? We hebben vier jaar in Bosnië gewoond en sindsdien heeft Bosnië een warm plekje ons in het hart. Sveti betekent in het Bosnisch ‘heilig’. We zijn christenen en wilden graag een naam kiezen die verwantschap heeft met God. Maar het is ook een combi van ‘sve’ (alles) en ‘ti’ (jij). Voor ons heeft dat de klank van ‘alles voor jou’. We genieten ervan om gastvrij te zijn en onze gasten een heerlijke ervaring te geven. Het heeft ook de klank van ‘alles voor U’, omdat in Bosnië God met ‘jij’ wordt aangesproken, net als in het Duits. Met ‘SveTi’ valt dit alles op zijn plek. Er zijn zelfs mensen die denken dat het voor ‘Sve Tillema’ staat. Maar dat is te veel eer.

Geschiedenis. Ooit was de B&B de ruime schuur van de boerderij van fam. Vastenhoud. Een klein boerenbedrijf, met land naar achteren tot de Cantharellaan. In 1955 besloot de familie hun boerderij af te breken. Er werd een woonhuis op de plek van de boerderij gebouwd en de percelen langs de Flammulalaan werden één voor één verkocht. Als laatste het naastgelegen perceel van de huidige nummer 6. Voordat wij het huis in 2016 kochten werd de schuur gebruikt door kunstenares Esther Verburgt. In Ermelo staan verschillende mozaiek banken die Esther met haar moeder heeft gemaakt. Esther gaf in de schuur cursussen in beeldhouwen, schilderen en nog veel meer. De verwarmde ruimte van de huidige B&B werd gebruikt als ruimte om te tekenen en te schilderen. De garage als plek om te beeldhouwen. Nadat wij het huis in 2016 overnamen kwam er een vaste trap naar boven, werden de dunne steunbalken voor het plafond vervangen en werd een deel van de garage gebruikt voor de badkamer. In 2021 openden we onze B&B.