Zou ik waarschijnlijk op GroenLinks gaan stemmen. Hun enthousiasme over de natuur en duurzaamheid spreekt me behoorlijk aan.

Zou ik waarschijnlijk op SGP gaan stemmen. Tussen al het geraas blijft de SGP waardig, humoristisch en zorgvuldig.

Zou ik waarschijnlijk PvdA gaan stemmen. Al vele jaren strijden ze voor mensen die zelf weinig stem hebben.

Zou ik waarschijnlijk VVD gaan stemmen. Omdat ik ook graag in een normaal land wil wonen.

Zou ik waarschijnlijk PPV gaan stemmen. Omdat ik mij zorgen maak over de toename van allochtone medelanders die zich voor mij afsluiten, met wie ik niet kan communiceren.

Zou ik waarschijnlijk PvdD gaan stemmen. Dieren moet je met respect behandelen en daar strijden zij voor.

Zou ik waarschijnlijk D66 gaan stemmen. Ik ben het wel niet met Pechtold eens, maar eerlijk is eerlijk. Na Gert-Jan Segers is hij de enige van het stel dat uitstraalt premier te kunnen gaan worden.

Zou ik waarschijnlijk SP gaan stemmen. Zij laten als enige ook in hun daden zien dat ze stem willen geven aan ‘de onderkant’ van Nederland door hun salaris af te storten in de partijkas. De rest verdient zoveel dat ze die pijn niet voelen.

Zou ik waarschijnlijk CDA gaan stemmen. Omdat ik net als hen hecht aan normen en waarden en een samenleving waarbij we naar elkaar omzien.

Zou ik waarschijnlijk Jezus Leeft gaan stemmen. Omdat ik daar net als hen van overtuigd ben.

Zou ik waarschijnlijk VNL gaan stemmen. Omdat het ook wel weer leuk is om weer eens een reddende bengel in de Kamer te hebben. Tijd geleden sinds boer Koekoek.

Zou ik waarschijnlijk 50Plus gaan stemmen. Tja, waarom? Geen idee eigenlijk. Op één of andere manier spreekt me dat wel aan.

Als ik niet ChristenUnie zou stemmen dan…
Tagged on: