Ik ben blij dat Gert-Jan Segers fractievoorzitter van de CU is geworden. En wel om de volgende redenen:

1. Goeie bite. Arie Slob heeft erg zijn best gedaan, maar mist de duidelijkheid  en de politieke bite van een politieke leider. Iemand die tegen Samson en Pechtold op kan boksen. Gert-Jan Segers houdt van duidelijkheid. In zijn stukken in het ND was zijn toon altijd bewogen maar beslist. Zo ook in het prostitutiedebat waarin hij zich vastbeet en een unieke samenwerking vond met de PvdA. Idem in het moslimdebat.

2. Goeie kop. Zijn kop is een kruising tussen Diederik Samson en Herman Wijffels. Een goeie kop geeft vertrouwen. Het idee van de krijgsheer die je kunt volgen in de strijd. Dus dat heeft hij al mee, ook als hij geen woord zegt.

3. Kennis van zaken. Als voormalig GZB medewerker in Egypte heeft hij tussen de moslims gewoond en weet hij van binnenuit hoe het werkt met integratie en desintegratie. Politiek gezien heeft hij ook een voorsprong op de andere CU-ers. RPF beleidsmedewerker geweest. Directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de CU geweest. Prima voorgesorteerd dus. Toegegeven, als Carola Schouten had gewild – quod non – dan was de keus lastig geweest. Omdat zij naast een goeie bite ook veel respect geniet in de Tweede Kamer vanwege haar financiële kennis van zaken.

Maar vooral wens ik Gert-Jan Segers Gods zegen toe. Geweldig dat hij zich op deze post wil inzetten voor de politiek in Nederland. Enne, laat die zegen er dan ook zijn voor zijn vrouw en kinderen. Want hij zal de komende tijd weinig thuis zijn. Heer, bescherm hen.

Blij met Gert-Jan Segers